Снимки от България I See Bulgaria

Photos from Bulgaria
английски контакти към началото на сайта

Кратка информация за град Несебър – Бургас България


Несебър е най-известен със стария си град (около 9000 години) на полуострова. Никой не може да каже със сигурност дали провлака е естествен или напрвен от човека. Най-известните и най-стари сгради датират от 11-14 век, почти всички от тях са църкви в така наречения „образен“ стил: в стените са вградени колони, с камък, тухли и керамични орнаменти и арки по корнизите.
Днес Стария град е възобновил оригиналната си романтична атмосфера: тесни калдъръмени алеи, малки площади, двуетажни къщи с изградени от камъни приземни нива и дървени горни етажи, магазини за подаръци, барове, механи и красиви цветни градини.

Всичко това е Несебър. А за по-щурите летовници новия град предлага освен много уютни и комфорти хотели, също така много нощни барове, дискотеки, ресторанти и всякакъв тип заведения за всеки вкус. Тук купонът тече до сутринта, а дори и по случайност да не е така, Слънчев бряг е съвсем близко.

В старата част на града има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани, а действаща в момента е само една. Другите по-запазени са превърнати в картинни галерии. Провлакът, свързващ старата част с новата, е дълъг около 400 метра. По средата на провлака се намира старата мелница на града, която не функционира като такава, а е само туристическа атракция. В началото на квартала, в новата част на Несебър, се намира истинската мелница на града, която за съжаление сега е вградена в хотел.

Снимки от град Несебър и стария Несебър
Стари снимки от град Несебър
Карта на местоположението
Места за настаняване в района

един коментар

  1. Extremely helpful article, pelsae write more.


оставете коментар

*