Снимки от България I See Bulgaria

Photos from Bulgaria
английски контакти към началото на сайта

в момента разглеждате снимки на растения – макро снимки .

Снимки от село Езерец – Шабла България

Снимки от село Езерец

Село Езерец се намира в Добруджанската равнина (известна навремето като Малка Скития) , която е част от огромната степ, простираща се на запад от Унгарската пуста, през Влашката равнина, Добруджа, Украйна, Крим, Донската и Волжка степ, чак до териториите отвъд Каспийско море - на изток. Районът е равнинен (надморска височина на общ. Шабла - 48 метра), като бива прорязван от няколко дерета, които водят към Дуранкулашкото и Шабленското езеро.
Снимки от село Езерец
Повече информация за село Езерец
Карта на местоположението на село Езерец
Места за настаняване в района

31 Photos

Posted 7 years, 11 months ago.

напиши коментар

Снимки от Екопарк Варна – Варна България

<h2> Екопарк Варна </h2>

Ботаническа градина във Варна хармонично съчетава изкуствени и естествени екосистеми. Тя е създадена през 1977 г. на територията на съществуващ разсадник, а от 11 май 2002 г. е отворена за посещение и е обявена официално за първия в страната и на Балканите екопарк с обща площ 90 акра. Паркът предлага богато разнообразие от екзотични дървета и храсти – повече от 250 вида от четири континента, както следва: Европа- 123 вида, Азия – 87 вида, Северна Америка – 40 вида, Азия – 1 вид.
Снимки от Екопарк - Варна
Видеоклип от Екопарк Варна
Повече информация за Екопарк - Варна
Карта на местоположението на Екопарк - Варна
Места за настаняване в района на Екопарк - Варна

11 Photos

Posted 9 years, 5 months ago.

напиши коментар

Снимки от резерват Деревиша – Велики Преслав – България

<h2>резерват Деревиша</h2>

Резерватът се намира на 20 километра от град Шумен близо до град Велики Преслав. Обявен като защитена територия “Природен резерват” с Постановление №13428/23.10.1948г., е прекатегоризиран със Заповед № РД-361/15.10.1999г. на МОСВ, съгласно ЗЗТ и изискванията за категориите защитени територии. Поддържаният резерват “Дервиша” с площ 10,6 ха се намира на 3 км от гр. Велики Преслав в ДГФ на ДДС Велики Преслав по северния склон на Преславската планина.
Повече информация за резерват Деревиша
Снимки от резерват Деревиша
Карта на местоположението
Места за настаняване в района

20 Photos


Posted 9 years, 6 months ago.

напиши коментар

Сними на растения от ботаническата градина в град Балчик

<h2>Макро - Двореца в Блачик</h2>

Разхождайки се из румънските владения на княз Сатмаре, през 1921 година, кралица Мария се влюбва в мястото, където сега е ботаническата градина. Това място тя го е нарекала "Тенха юва" или Тихото гнездо. Строежът на самия Дворец е извършен от италианските архитекти Августино и Америго през периода 1924-1927 година. Специално поканен за да сътвори красивите паркове, е швейцарецът Жун Жани. По-късно, през 1937 година той умира и делото му довършва швейцарец от еврейски произход Гутман. Освен това по изграждането на това прекрасно място ,са работили безвъзмездно и много местни жители.

27 Photos

Posted 10 years, 4 months ago.

един коментар

Снимки от северното черноморие – Тюленово и Крапец – Шабла БългарияPosted 10 years, 5 months ago.

напиши коментар